Inspiratie

Ieder heeft zijn eigen inspiratiebronnen die het leven kleur of zin geven. Er is dus niet een eenduidige vorm waarin inspiratie gegoten kan worden. De bron van inspiratie zou je kunnen omschrijven als ‘de persoonlijke bezieling waaraan een mens uitdrukking wil geven’.

Ter inspiratie hier de dingen waar ik geïnspireerd door raak! Om ook jou aan te sporen vanuit inspiratie aan de slag te gaan en dat te doen wat bij jou past.

Mapstell 

Inspiratie filmpje over de workshop Mapstell. Je maakt kennis met de verschillende gedragsvoorkeuren. Je krijgt meer inzicht in jouw kwaliteiten en jouw valkuilen en hoe deze zich verhouden tot de andere Gedragsstijlen in de Wereld van Verschil.

 

Jitske Kramer – Corona Cultuurshock, crisis of transformatie? 

Dit filmpje van antropologe Jitske Kramer verbeeldt mooi de verschillende fases van de “collectieve” cultuurshock. Wat speelt er op dit moment bij jou en wat zou jij graag bespreekbaar maken?

De jongen, de mol, de vos en het paard

Dit boek is een cadeau voor iedereen! Charley Mackesy heeft aan de hand van kunstwerken van tekeningen een prachtige beeldroman geschreven over een jongen, een mol, een vos en een paard. Het gaat over hun vriendschap, hun gesprekken, hoe ze over het leven denken en hun band met elkaar. Het gaat over hun angsten, hun dromen, hun hoop en waar ze mee worstelen. Prachtig en ontroerend! 

Manon Kors – Carrière Buddy

Manon Kors vertelt over haar motivatie en werkwijze.

Dr. Edith Eva Eger 

In haar boek “De Keuze” deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

Brené Brown – Empathie

In deze video vertelt Brené Brown over het verschil tussen empathie en sympathie. De annimatie is van Katy Davis.

Steve Jobs -Apple

Op 12 juni 2005 hield Steve Jobs een toespraak voor afgestudeerden van Stanford University. Jobs vertelt over verwachtingen die niet uitkwamen, onzekerheid, twijfels en rsicovolle keuzes in zijn studetijd en zijn “dropping out”. Ervaringen die hij opdeed, bleken later van onbetaalbare waarde. De vorm en de inhoud van zijn verhaal zijn aantrekkelijk en glashelder. 

logo-Monter-coaching-en-training
Bezoekadres Huis Ter Kleef
Kleverlaan 9B • 2023 JC Haarlem • 06 43 10 02 99
KvK nr: 59566272 • BTWiD nr: NL001933025B89