Over Monter

Al zolang ik mij herinner, krijg ik energie van ontmoetingen en gesprekken met andere mensen. Ook de wereld van werk heeft mij altijd geboeid en gefascineerd. De combinatie van werk en mens zegt zoveel over wat iemand belangrijk vindt in het leven. Dit resulteerde in een baan in de arbeidsbemiddeling waarin ik 15 jaar lang met veel plezier gewerkt heb.

Na mijn jarenlange ervaring in deze branche, waarbij ik zowel veel kandidaten als opdrachtgevers sprak, besloot ik in 2013 de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap te wagen.

Sindsdien heb ik met Monter Training en Coaching al vele kandidaten geholpen op hun loopbaanpad. Mijn bedrijfsnaam is een combinatie van mijn bijnaam “MON” en mijn optimistische opgeruimde karakter “MONTER”. Het staat tevens voor de manier waarop ik kandidaten begeleid: met een frisse blik!

Wat doe ik?

Je kunt bij mij terecht voor:

•  Loopbaanadvies

•  Outplacement

•  Duurzame inzetbaarheid

•  Sollicitatietraining* 

•  MapsTell Workshop

*Zowel 1 op 1 als in kleine groepen (maximaal 6 deelnemers).

Samenwerking

Monter Training en Coaching heeft al jaren een samenwerking met de Sollicitatie-en Carrière Buddy en Netwerkpro.
Sollicitatie Buddy helpt je sneller, beter en leuker een nieuwe baan te vinden. Carrière Buddy werkt pro-actief aan het richting bepalen in je persoonlijke ontwikkeling. Netwerkpro is een sociale onderneming die zich richt op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Zij activeren werkzoekende vrouwen en verbinden hen aan kansen op de lokale arbeidsmarkt.
Like2match is een recruitment bureau voor commerciële functies binnen de retailbranche. Like2match onderscheidt zich omdat zij hun kandidaten 100 dagen loopbaancoaching aanbieden.                 

Hoe werkt het:

Ik vind het belangrijk dat wij eerst een intakegesprek hebben om te kijken of het van beide kanten klikt. Naar aanleiding van het gesprek bepalen we wat jouw doel is en maken we samen een plan van aanpak. 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door de volgende woorden:

 Menselijk

Warm

Optimistisch

Energiek

Oog voor detail

Referenties

Monter Training en Coaching kreeg vele positieve reacties: 

Manon is een kordate, krachtige en positieve coach. Ze gaat met de coachee op zoek naar mogelijkheden en weet ook aan zelfvertrouwen te werken. Ze onderzoekt, luistert en vraagt door en komt zo tot nieuwe inzichten en creatieve oplossingen. Ik waardeer haar positiviteit en betrokkenheid en ben erg blij dat ze al jaren met ons samenwerkt.

Bij Manon heb ik 3 coachingsgesprekken gevoerd in het kader van loopbaanbegeleiding. Manon is iemand die oprecht geïnteresseerd in je is. Ze luistert goed en stelt scherpe vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Ondertussen geeft ze tijdens het gesprek feedback; zo gaf ze mij een aantal rode draden terug uit m’n loopbaan tot nu toe die ik zelf nooit zo scherp had gezien.
De gesprekken en tools die Manon gebruikt zijn uitdagend en prettig. Je voelt snel dat je in een veilige omgeving zit waarin je niet beoordeelt wordt, behalve op een positieve manier. Ze heeft bijgedragen aan het inzien van mijn kwaliteiten en heeft hele concrete handvatten gegeven om volgende stappen te zetten.
Ik beveel Manon bij iedereen aan, ze is zeer deskundig en oprecht geïnteresseerd met een enorme positieve insteek. Als je met Manon hebt gesproken, ga je gegarandeerd huppelend naar huis met nieuwe inzichten om een volgende stap te maken (of het inzicht om dat niet te hoeven doen :-)).

Sinds anderhalf jaar werk ik samen met Manon Kors in Netwerkpro programma’s. Ze is als coördinator/ trainster de motiverende kracht voor de deelneemsters. Manon weet een positieve sfeer te creëren in de groep, heeft aandacht voor het individu, zet mensen in beweging door te focussen op kwaliteiten. Ze geeft deelneemsters inzicht, luistert, stuurt en denkt in kansen & mogelijkheden. Het prettige aan Manon is haar positiviteit, betrokkenheid en aanstekelijke energie.

Manon is een positieve en energieke loopbaancoach. Zij is resultaatgericht, pakt door en stelt de juiste kritische vragen. Zij focust daarbij op je kracht, waar je trots op bent, plezier in hebt en energie uit haalt. Uiteindelijk heeft dit bij mij geleid tot nieuwe inzichten en is mijn blikveld, en daardoor ook mijn mogelijkheden, enorm verruimd. Manon zorgt ervoor dat je weer met een frisse blik naar je loopbaan kijkt. 

Zoek je als team een duidelijke, opgewekte, kundige coach met brede kennis en humor, vraag een kennismakingsgesprek aan. Je zult er geen spijt van krijgen.

Manon heeft gedurende een jaar letterlijk met mij meegelopen. Wat begon als een kort en zeer waardevol coachingstraject heb ik uiteindelijk verlengd en is voor mij verworden tot een heel fijn jaar van bezinning en reflectie geworden op mijn eigen handelen. Terwijl ik ondertussen volop en in alle hectiek doorwerkte heb ik mijzelf dit gegund.
Soms was er een gesprek samen in de fijne ruimte van Manon in de kweektuin, een aantal keer een mooie en fysieke oefening om mij te helpen met bepaalde keuzes. Daarnaast een aantal sessies waarbij ik wandelend met Manon in de natuur tot een soort intervisie en reflectie kwam. Even de ruimte nemend om uit de waan van de dag tot bezinning te komen.
Ik kan het iedereen aanraden om dit samen met Manon te doen, Manon is no-nonsens, stelt vragen, heeft humor en weet heel goed tot de kern te komen. Daarbij verstaat ze haar vak als loopbaanbegeleider en heeft een arsenaal aan oefeningen en methodieken die ze inzet indien nodig zonder dat je het gevoel hebt dat ze een trucje doet, ze doet gewoon wat op dat moment nodig is. In totaal hebben wij 10 afspraken gehad. Ik heb dat ervaren als een groot kado.

Manon is een energieke, enthousiaste en doortastende coach met gevoel voor humor. Door de gesprekken met Manon en de opdrachten in de portal en Mapstell ben ik erachter gekomen wat mijn kracht is, mijn talenten en valkuilen zijn en wat ik echt belangrijk vind in een baan. Manon heeft mij ook geholpen bij het solliciteren aan de hand van mijn nieuwe inzichten (en zo aan een nieuwe baan).
Manon heeft mij erg goed geholpen en ik beveel haar dan ook aan aan iedereen die vragen heeft over zijn of haar loopbaan of hulp kan gebruiken bij het solliciteren. 

Certificeringen

NONONS Coach Intensive
   Accreditatie op Practioner Niveau

TTI Success Insight Gedrag en Drijfveren (gebaseerd op de DISC methode)

MapsTell Guide 

Heb je een vraag?

Neem dan contact op!

logo-Monter-coaching-en-training
Bezoekadres Huis Ter Kleef
Kleverlaan 9B • 2023 JC Haarlem • 06 43 10 02 99
KvK nr: 59566272 • BTWiD nr: NL001933025B89